​V JUNIORSKOM DERBY SME NA BODY NEDOSIAHLI, VÝKON ALE POTEŠIL

Po dvoch vysokých porážkach v Košiciach nastupovalo naše družstvo v 3.kola proti súperovi snáď ešte silnejšiemu – obhajcovi titulu AS Trenčín. Samozrejme, v úlohe vysokého favorita nastupovalo tentokrát domáce družstvo, na ihrisku to ale úplne podľa papierových predpokladov nevyzeralo. I keď sme domácim nakoniec najtesnejším pomerom podľahli, náš výkon bol oproti tomu košickému diametrálne odlišný a ukázalo sa, že tento tím má jednoznačne svoju silu a kvalitu. Pevne veríme, že naň v blízkej budúcnosti dokážeme nadviazať a že už v najbližších kolách už začneme vyhrávať.

Florbalový klub AS TRENČÍN – 1.FBC TRENČÍN 4:3 (1:0,2:3,1:0)

3.kolo, 29.9.2024, Športové centrum M-Šport Zamarovce

Rozhodovali: J.Riečický - Mésaroš, vylúčení 3:3 (M.Kyselica 2x, T.Krajčovič), presilovky 1:0, oslabenia 0:0, pomer striel 28:20
Priebeh: 22. M.Kyselica (K.Kováčik) – 1:1, 32. T.Krajčovič (K.Kováčik) – 2:2, 37. Záň (Košinár) – 3:3
Zostava: Nováky – Robota, Košinár 0+1, Mikolka, S.Halas – T.Krajčovič 1+0, M.Kyselica 1+0, K.Kováčik 0+2, Panák, Červeňan, Ondračka, S.Timko, Ochránek, Záň 1+0, Hacek. Tréner: Jouni Olavi Juurela

V úvode zápasu boli iniciatívnejší domáci a v 7. minúte pri hre štyroch proti štyrom sa aj ujali vedenia, keď Oravec pretlačil loptičku za Novákyho chrbát. Gól nami síce na chvíľu otriasol, netrvalo to ale dlho a postupne sme prevzali iniciatívu, na náš výkon sa dalo pozerať, no do konca tretiny už gól nepadol. V druhej tretine sme pokračovali v kvalitnom výkone, pomerne rýchlo vyrovnali. Počas celej tejto dvadsaťminútovky sme boli majstrovi naprosto vyrovnaným súperom, vypracovali si dostatok príležitostí a ešte dvakrát sme dokázali zlikvidovať jednogólový náskok domácich. Dá sa povedať, že v tejto časti hry sme pôsobili presvedčivejším dojmom. Sekundu pred koncom dostali domáci loptu do našej bránky, pozorní rozhodcovia si však všimli neskoro spustenej časomiery a gól neplatil. Posledná tretina bola vyrovnaná, hralo sa systémom hore-dolu, aj keď s častejším zakončením na strane domácich. Oporou nášho družstva bol po celý zápas spoľahlivý brankár Nováky. O našej najtesnejšej porážke napokon rozhodol až presilovkový gól domácich v 57. minúte. V závere sme dostali ešte výhodu presilovky, pokúšali sa o hru bez brankára, no jednu šancu Mikolku zlikvidoval domáci brankár a druhú zastavila horná žŕdka. Bodový zisk nám teda ušiel, ale tento náš výkon nás oprávňuje dúfať v lepšie zajtrajšky. Aj keď so žiadnou prehrou by človek v živote nemal byť spokojný, za tento výkon si chlapci určite zaslúžia pochvalu a ak ho dokážu zopakovať aj v ďalších zápasoch, o naše ďalšie účinkovanie v súťaži netreba mať obavy.

Jouni Olavi Juurela, tréner: „Dnešné juniorské derby bolo z našej strany dobrým zápasom. Vidím tento zápas ako veľmi psychicky dôležitý pre našich juniorov a dorastencov. Chlapci videli, že proces funguje a všetci hráči sa zlepšujú. Toto derby zaznamenalo oveľa kontrolovanejšie výkony než to mužské, a to od oboch tímov. Žiadna prehra nie je v daný moment príjemná, no každý krok vpred, ktorý urobíme v procese zlepšovania sa, je veľmi dôležitý. Hráči dnes videli, ako blízko sme k našim rivalom. Spoločne sme našli odpoveď na ich triky na ploche. Toto bol dobrý krok vpred po nevydarených zápasoch v Košiciach. Ak bude tvrdá drina na všetkých tréningoch pokračovať u všetkých hráčov, ďalšie derby sa môže pokojne skončiť naším víťazstvom.”