POČET VÍŤAZSTIEV V RADE SA V DERBY ZASTAVIL NA ČÍSLE JEDENÁSŤ

Los extraligy mužov určil už na druhé kolo mestské trenčianske derby, preto momentálny pomer síl na oboch stranách bolo ťažké určiť. V náš prospech hovoril víťazný vstup do súťaže na pôde silného súpera ako aj skutočnosť, že z posledných jedenástich vzájomných zápasov sme odchádzali vždy ako víťazi (posledná prehra 14.decembra 2018 u súpera v pomere 6:7), v neprospech zranenie Dominika Vrábeľa a náznaky ochorenia u väčšiny hráčov po návrate z Košíc, pre ktoré veľa hráčov neabsolvovalo v týždni kompletnú tréningovú záťaž. Každopádne sa ako vždy očakával tuhý boj o každý decimeter hracej plochy.

FLORBALOVÝ KLUB AS TRENČÍN – 1.FBC TRENČÍN 7:4 (3:3,2:1,2:0)

2.kolo, 18.9.2024, Športové centrum M-Šport Zamarovce, 220 divákov
Rozhodovali: Gavlas – Petřík (ČR), vylúčení 2:2 (Peško, K.Kováčik), presilovky 1:0, oslabenia 0:0, pomer striel 30:17
Priebeh: 6. T.Krajčovič (Hatala) – 3:1, 17. T.Krajčovič (Masár) – 3:2, 18. Babík (Bulejčík) – 3:3, 31. Masár (T.Krajčovič) – 3:4
Zostava: Ďurmek – N.Ondrášik, Bulejčík 0+1, Habánek, Košinár, Dohál, R.Sága – Sleziak, Peško, Babík 1+0, Masár 1+1, Hatala 0+1, T.Krajčovič 2+1, Mikolka, M.Kyselica, G.Královič, K.Kováčik. Tríneri: Jouni Olavi Juurela, Juraj Lamačka.

Na rozdiel od zápasu na košickom Florku nám tentokrát vstup do zápasu vôbec, ale vôbec nevyšiel. Domáci šli do vedenia už v 14. sekunde a v polovici šiestej minúty už svietilo na ukazovateli skóre hrozivých 3:0. Vzápätí sme síce dokázali rýchle znížiť a ešte do konca tretiny vyrovnať, nič to však nemení na tom, že domáci boli v úvodnej časti hry aktívnejší, pohyblivejší a vypracovali si viac streleckých príležitostí. Naopak, my sme stratili v strednej časti ihriska veľa ľahkých lôpt a naša defenzíva mala príliš veľa deravých miest. Po prestávke sme vstúpili do hry oveľa aktívnejšie, boli sme častejšie na loptičke, domácich sme zatlačili, no naše strelecké pokusy lietali väčšinou tesne mimo Pajtinovej bránky. Takmer presne v polovici zápasu sa predsa len presadil Masár a zblízka zavesil loptičku Pajtinovi pod hornú žrď. Šli sme do vedenia a zdalo sa, že sme preklopili misky váh na našu stranu. Nebolo tomu ale tak. Zbytočnými chybami sme posadili súpera na koňa a ten to dokonale využil. O necelé dve minúty sme už opäť prehrávali a naša prevaha i psychická výhoda sa vyparili ako para nad hrncom. Do záverečnej časti teda nastupovali domáci s najtesnejším náskokom a bolo jasné, že kto strelí najbližší gól, dostane sa do značnej výhody. Žiaľ, strelili ho už v 4. minúte domáci a otočili momentum zápasu na svoju stranu. Naši chlapci sa síce snažili, bojovali, no naša streľba bola až do konca zápasu nepresná, alebo nám príprava zakončenia trvala príliš dlho. V závere sme sa síce pokúšali o power play, po vylúčení Kováčika však už bolo zrejmé, že streliť dva góly sa nám v oslabení nepodarí. Skúšali sme to síce až do konca, nakoniec sme však ešte raz inkasovali, keď Ďurmek po našej strate loptičky nestačil pri návrate z hráčskej lavice zaujať správne postavenie.

Naša dlhá séria víťazstiev v mestských derby sa teda zastavila na čísle jedenásť. Dúfajme však, že onedlho začneme písať novú. Treba ale konštatovať, že domáci zvíťazili zaslúžene, po väčšinu zápasu pôsobili dravejším dojmom, vo viacerých súbojoch boli o pol kroka vpredu, urobili menej chýb v obrane a boli efektívnejší v zakončení. Dúfajme, že v nedeľu proti Nižnej v Mútnom bude všetko inak a budeme úspešnejší.

Jouni Olavi Juurela, tréner: „V derby zápase sme tentokrát absolútne nezvládli tlak zápasu. Ťažko povedať, či to bolo pôsobivým víťazstvom vonku na Florku, alebo len stresom z derby. Úvod zápasu bol z našej strany otrasný. Po oddychovom čase sme sa zobudili, ale nepodarilo sa nám hrať svoj normálny herný štýl v žiadnom bode zápasu. Porazili nás vlastné nervy, a nie AS. V ďalšom derby zvíťazíme.“