NOVÝ PROJEKT „RANNÉ TRÉNINGY“ V NAŠOM KLUBE

Po angažovaní fínskeho trénera Jouniho Olavi Juurelu začala v Športovom klube 1.FBC Trenčín nová etapa. S ňou súvisia aj isté zmeny v rámci tréningového procesu v klube. Absolútnou klubovou novinkou v rámci slovenského florbalu je zavedenie ranných tréningov pre mládežníckych hráčov počas školského roka. Aktuálne sme ako prvý florbalový klub oficiálne začali tento projekt, ktorý už dlhodobo funguje v hokeji, futbale a možno aj iných športoch. V našom školskom systéme ranné tréningy využívajú prioritne športovci, ktorí sú študentmi stredných športových škôl, ako súčasť ich školského rozvrhu. Preto sme radi, že máme podporu na tento projekt aj ako samostatný florbalový klub. Tieto naše ranné tréningy môžu využiť aj florbalisti z iných základných a stredných škôl, ktorí budú súčasťou nášho klubu. Chceš mať viac tréningov aj ty? Príď medzi nás.

Projekt „Ranné tréningy“ priniesol do klubu šéftréner Juurela, ktorý má s takýmito tréningami bohaté skúsenosti z Fínska. Štyri roky viedol podobné tréningy vo fínskych kluboch. V našom klube sa prvý takýto tréning uskutočnil už v stredu 3. júla a ďalšie prebiehali počas celých letných prázdnin, keďže modernizácia športovej haly sa nezačala. „Treba poďakovať pani Monike Juríkovej, ktorá ako koordinátorka klubu na tomto projekte, mala na starosti komunikáciu so základnými a strednými školami. Pracovala počas leta tak, aby sme mohli pokračovať bez problémov v ranných tréningoch aj počas školského roka, pričom absencia našich florbalistov v škole je minimálna.“ prezradil Miroslav Sága, prezident klubu. Na základe vzájomnej komunikácie s hráčmi, trénermi a rodičmi v lete, sme dokázali zabezpečiť aktivitu pre našich viacerých mládežníckych hráčov. Tento proces prebieha dvakrát za týždeň. Potešujúce je, že viacerí rodičia si osvojili a pochopili filozofiu klubu, nášho šéftrénera, akceptovali ju a súhlasili s účasťou svojich detí na ranných tréningoch. Spojenie športu so školou prinesie určite pozitívne výsledky pre všetky strany.

Počas letných prázdnin klub registroval vysoký záujem detí o ranné tréningy. Na hráčoch, ktorí sa ich pravidelne zúčastňujú, je už vidno ich výkonnostný rast po technickej aj fyzickej stránke. „Nie je a ani nebolo jednoduché vytvoriť a naštartovať tento proces. Je prirodzené, že hráči, ktorí absolvujú tieto ranné tréningy napredujú a ich výkonnostný rast má stúpajúcu tendenciu. Sme radi, že na tento projekt sme získali podporu aj viacerých rodičov. Máme trénera Juurelu, ktorý sa tréningom profesionálne a zodpovedne venuje. Nie je jednoduché trénovať od 6:30 hod. ráno. Treba poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili o odštartovanie tohto projektu, zúčastňujú sa ho a podporili ho, vrátane všetkých štatutárov základných a stredných škôl, ktorí podporili našu aktivitu a vzájomnú spoluprácu.“ na záver dodal Miroslav Sága.